Sastojci:
Kora od bjelanjaka
- 9 bjelanjaka
- 300 g šećera
- 1 žlica jabučnog octa
- 9 žumanjaka
- 4 žlice šećera
- 4 žlice oštrog brašna
- 2,5 dl mlijeka
- 3 vanilin šećera (imam domaći pa stavila 3 velike žlice)
- 250 g margarina
- 4 dl slatkog tučenog vrhnja
- voće prema želji
- 3 kiwia
- 2banane
- 500 g jagoda
Istuči čvrst snijeg d bjelanjaka. polagano dodavati šečer.
strpljivo i polako mutiti, na kraju dodati 1 žlicu octa. mutiti.
Peći u limu na papiru za pečenje je najbolje, oko 1 sat na 150C
napomena; može i na obrnutom limu jer je masa dosta čvrsta…
evo i slike…
za kremu
žumanjke pjenasto umutiti sa šećerom, dodati brašno mlijeko i kuhati na laganoj vatri dok se ne zgusne.
u ohlađenu kremu dodati izrađeni margarin.
tijesto se izreže na 3 dijela.
namaže se slojem kreme pa se poslaže voće pa malo šlaga,
pa opet kora, pa krema pa voće pa šlag
premazati i cijeli kolač ostatkom šlaga.
izvor: www.coolinarika.com