Sastojci Biskvit:
- 4 jaja
- 4 kasike sećera
- 2 kasikegustina
- 4 kasikebrasna
- 1 praska za pecivo
- 2 kasikeulja
- 250 mlmljeka
- 250 ml vrhnja za slag
- 1 vanilija bourbon
- 1 kesica galete puding(u prahu)
- džem od jagoda
- oko 500 gr jagoda
Jaja i sećer pjenasto umutiti oko 5 min.dok snjesa ne pobjeli.
Dodati gustin,brasno i p.z.p.
Jos lagano miksati i dodavati lagano ulje.Sve izmiksati da se smjesa ljepo ujednači.
Izliti u četvrtastu tepsiju koju smo malo namastili i pobrasnili i peći na 180C oko 15-20min.Čačkalicmo provjeriti dali je pečeno.
Kad je biskvit pečen premazati ga sa par kasika džema i ostaviti da se ohladi.
Jagode narezati na ploske pa poredati preko džema.
Za kremu usuti u posudu mljeko,vrhnje ,vaniliju i prah puding i sve miksati dok se ne umuti u čvrsti krem.
Preko jagoda premazati kremu i ukrasiti po zelji i ostaviti u hladnjak da se hladi i ljepo stisne.
izvor: www.coolinarika.com