skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Home

Recepti za kuvanje

Recepti za kuvanje i spremanje hrane

Crna ruža

3:15 PM |

Sastojci:

Za tijesto:
  • 600 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
  • 300 g šećera
  • 1 Prašak za pecivo Docela Saznaj više na namirnici podravka.hr
  • ¼ žličice soli
  • 200 ml mlijeka
  • 1 jaje
  • 100 g maslaca
Mak punjenje:
  • 200 g mljevenog maka
  • 250 g šećera
  • 2 Limun šećera Dolcela
  • 150 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400 Podravka Saznaj više na namirnici podravka.hr
  • 1 Prašak za pecivo Dolcela Saznaj više na namirnici podravka.hr
  • 100 g maslaca
  • 200 ml mlijeka
Za kremu:
  • 3 Pudinga od vanilije Dolcela  
  • 250 g šećera
  • 1 l mlijeka
  • 250 g maslaca
Priprema:

U veću posudu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, sol, mlijeko, jaje, omekšali maslac i umijesite glatko tijesto.

Tijesto pustite da odstoji 10-ak minuta, pa ga podijelite na šest jednakih dijelova.

Na pobrašnjenoj podlozi 2 dijela tijesta razvaljajte na veličinu 25x35 cm, stavite ih na papir za pečenje i zasebno pecite na donjoj strani lima za pečenje (30x40 cm). Kore pecite oko 20 minuta na 180° C ili dok ne dobiju lijepu blagozlatnu boju.

Pečene kore pustite da se dobro ohlade. Preostala 4 dijela tijesta razvaljajte na veličinu 35x20 cm.

U posudu stavite mljeveni mak, šećer, limun šećer, brašno, prašak za pecivo, rastopljeni maslac, toplo mlijeko i pomoću električne miješalice dobro izmiješajte.

Dobivenu smjesu odmah ravnomjerno podijelite po razvaljanom tijestu i pomoću žlice premažite po tijestu. Svaki premazani dio tijesta zarolajte u roladu.

Tepsiju (35x20 cm) premažite maslacem, pospite brašnom i u nju položite roladu jednu do druge. Pecite na 170 °C 30-35 minuta ili dok ne dobiju lijepu zlatnožutu boju. Pečene rolade izvadite iz kalupa i ostavite da se ohlade.

Na dno tepsije (35x20 cm) položite jednu pečenu koru, a po potrebi joj lagano skratite rubove kako bi vam kora pasala na dno.

Pudinge pomiješajte sa šećerom, 150 ml hladnog mlijeka, a ostatak mlijeka stavite na vatru. Kad mlijeko zakuha, dodajte razmućeni puding i kuhajte još 1-2 minute neprekidno miješajući.

Maknite s vatre, dodajte maslac i miješajte dok se u potpunosti ne rastopi.

Polovicu pudinga prelijte preko kore u tepsiji, na puding položite pečene rolade, prelijte ostatkom pudinga i poklopite preostalom korom. Pustite da se ohladi i stavite u hladnjak na barem 2 sata.

izvor: www.coolinarika.com

Labels: Kolači 0 comments
0 Responses

« Newer Post Older Post »
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Popularni postovi

  • Radina torta
  • Džem od višanja i malina
  • Akvarijum torta
  • Torta Ruska kapa
  • Džem od aronije i banana
  • Ledene kocke
  • Crna ruža
  • Govedja salata
  • Čokoladna torta bez jaja
  • Kremasti kolač od jagoda

Прикажи већу мапу

Pretraga sajta

Slana jela

  • Glavna jela (2)
  • Jela od mesa (8)
  • Pice (1)
  • Pite (6)
  • Salate (10)
  • Supe (3)
  • Čorbe (4)

Slatka jela

  • Kolači (26)
  • Torte (11)
  • Džemovi (6)
  • Sokovi (2)
  • Palačinke (1)
  • Sladoled (1)
  • Slatki Rolati (1)
  • Slatko (1)
Copyright (c) 2010 Recepti za kuvanje. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.