Sastojci:
Potrebno:
- 1,5 solja šecera ( šolja za čaj)
- 1,5 šolja kisele vode
- 1 šolja ulja
- 1,5 šolja brašna
- 3 kašike kakao
- 1 prašak za pecivo
- 1vanilin šecer
- 100 gr oraha iseckanih
- 100 g crne čokolade
- 2 kašike ulja
- 2 kašike mleka
- 3 kašike džema
Priprema:
U drugu posudu pomesati ostale suve sastojke i dodati ih u prvu ciniju.
Promesati drvenom kasikom da se lepo sastojci sjedine. Ako vam se ucini da je smesa poretka, ne brinite se, to je jos bolje jer ce da bude jos vise socan.
U podmazan pleh presuti i staviti da se pece na 220 stepeni oko 25 minuta. Ali ako vam je lakse, uzmite cackalicu i probijte na sredini da vidite da li je pecena, jer sve ipak zavisi koliko je jaka pecnica.
Kada se ispece, dok je jos vruce premazati dzemom i preliti cokoladu koju smo pre toga istopili na pari.
Ostaviti da se ohladi.
izvor: www.coolinarika.com