Sastojci:
- 600 g tikvica
- 50 g maslaca
- 1 žličicaVegete
- bijeli papar
- 12 listova lazanja
- sol
- 100 g gorgonzole
- 50 g mozzarelle
- 15 g parmezana
- 50 g maslaca
- 50 g Pšeničnog oštrog brašna tip 400
- 1 l mlijeka
- 1 žličica Vegete
- bijeli papar
- sol
Priprema:
Lazanje prokuhajte u posoljenoj vodi (2-3 minute), u koju ste stavili par kapi ulja da se listovi ne slijepe, ili koristite lazanje koje se ne kuhaju.
Za umak bešamel, na maslacu lagano popecite brašno. Postupno dolijevajte toplo mlijeko uz neprestano miješanje dok ne dobijete glatku gustu smjesu. Dodajte Vegetu, popaprite i po potrebi posolite.
Na dno vatrostalne posude (30×19 cm) stavite malo bešamela, složite red lazanja, po njima rasporedite bešamel, tikvice, naribanu mozzarellu i natrganu gorgonzolu. Na to stavite listove lazanja i postupak ponovite, tako da na zadnji list lazanja stavite bešamel, naribani sir i parmezan.
Pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 220°C.
Posluživanje
Lazanje poslužite tople narezane na kocke.
Savjet
Ako su tikvice veće, izvadite im koštice, a zatim ih narežite na ploške.
izvor: www.coolinarika.com