Sastojci:
- 1 kg šljiva bistrica
- 500 g šećera
- 1 vrećica Želina Dolcela
- 5 žlica rakije viljamovke
- ½ žlice naribane limunove korice
- ½ žličice cimeta
- prstohvat mljevenih klinčića
Šljive operite, izvadite im koštice, polovice stavite u lim za pečenje i pecite u zagrijanoj pećnici na 200˚C, 30-40 minuta, dok ne puste sok.
Premjestite ih u posudu za kuhanje, pospite cimetom, klinčićem, dodajte limunovu koricu i rakiju. Želin pomiješajte sa dvije žlice šećera, umiješajte u šljive i kuhajte na laganoj vatri uz miješanje dok ne zakipi.
Nakon toga dodajte ostatak šećera, uz stalno miješanje. Pustite neka masa zakipi i kuhajte još oko tri minute.
Vrući džem izlijte u čiste i zagrijane staklenke koje odmah zatvorite celofanom.
izvor: www.coolinarika.com