Sastojci:
- glavica kupusa
- 500 do 750 g telećeg mesa sa koskom ili po vašem izboru
- 2 male ljutike
- 1 struk praziluka
- 4 čena belog luka
- 3 šargarepe,isečene na deblje kolutove
- 3 lista lovora
- 800 ml kuvanog paradajza ili seckanog paradajza iz konzerve
- začini vegeta, biber,
- dimljena mlevena paprika
Priprema:
Svo povrće oprati i iseći na kockice.
Kupus očistiti od spoljnih listova,iseći na pola, odstraniti koren iz sredine i iseći na sitnije kockice.
U veću šerpu staviti polovinu iseckanog kupusa preko kupusa staviti svo iseckano povrće preko povrća naređati svo meso, pobiberiti,povegetiti i posuti sa pola kašičice dimljene paprike,staviti lovorov list između mesa i završiti sa drugom polovinom kupusa.
Mi volimo malo ljuto i ja obavezno stavljam i nekoliko sitnih celih crvenih papričica,one daju ukus, ali ne zaljute jelo,pa ko voli može dodati u svoj tanjir.
Preko kupusa staviti još malo bibera, vegete ili soli ( pazite da ne presolite, bolje manje pa dodati na kraju kuvanja još ), naliti sa paradajzom i dodati još vode oko 3/4 zapremine šerpe.
Poklopiti i pustiti da se kuva na nižoj,osrednjoj temperaturi oko sat i po, ili dok vam se meso i kupus ne skuva. Povremeno pogledajte da li treba još tečnosti.
Pred kraj, ako vam se ćini da je puno gusto, dodati još vode, pustiti da provri i kuvati još nekoliko minuta.
Probati da li je dovoljno slano i za začine, ako je šta potrebno,dodati.
Ohladiti i poslužiti.
Prijatno!!!!!!!
izvor: www.coolinarika.com