Sastojci:
- 250 g piškota
- 200 ml pjenušca
- 50 g šecera u prahu(prosijanog)
- 500 g mascarponea
- 5 listića crvene želatine
- 1/2 limuna
- sok 250 ml
- slatkog vrhnja
- 270 g lubenice +za ukras
Na pladanj za tortu stavite okvir ,pa po njemu složite piškote i nakapajte ih sa 100ml pjenušca.
pomiješajte ostali pjenušac,mascapone i šecer te stavite u hladnjak.lubenici uklonite koštice i od nje izrežite kuglice za ukras i stavite u hladnjak.
želatinu omekšajte.
preostalo voće (oko 270g) zgnjecite.
ugrijte ga s limunovim sokom.želatinu zgnječite i rastopite u soku.umiješajte u kremu od sira .stavite u hladnjak .kad se pocne zelirati ,stucite vrhnje u šlag i umiješajte ga.izlijte po piškotama i držite u hladnjaku 5-6 sati .
uklonite okvir ,ukrasite kuglicama lubenice i poslužite.
izvor: www.coolinarika.com