Sastojci:
Fil:
- 2 jaja
- 1 i po šolja šećera
- pola šoljice ulja
- 1 čaša kiselog mleka
- 1 kesica praška za pecivo
- Suva mešavina
- 150 gr oraha
- 50 gr suvog grožđa po ukusu cimeta
- oko 400 grvišanja
- 1/2 kg kora za pitu
- Sirup za preliv:
- 200 gr šećera
- 4 dl vode
- 1 limun
- kesica vanil šećera
Sitno iseckajte orahe, dodajte suvo grožđe i cimet.
Na podmazan pleh stavite dve kore (svaku poprskajte sa malo ulja), premažite filom, poređajte višnje i pospite gore pripremljenu mešavinu. Tako nastavite dok ne potrošite sve kore.
Složenu baklavu isecite na rombove, premažite ostatkom fila i pecite oko 40 min. na 200 stepeni (odnosno dok ne porumeni.
Skuvajte sirup oko 20 minuta i njime prelijte prohlađenu baklavu.
izvor: www.coolinarika.com