skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Home

Recepti za kuvanje

Recepti za kuvanje i spremanje hrane

Baklava sa višnjama

7:08 PM |

Sastojci:

Fil:
  • 2 jaja  
  • 1 i po šolja šećera  
  • pola šoljice ulja  
  • 1 čaša kiselog mleka  
  • 1 kesica praška za pecivo
  • Suva mešavina
  • 150 gr oraha  
  • 50 gr suvog grožđa  po ukusu cimeta   
I još:  
  • oko 400 grvišanja  
  • 1/2 kg kora za pitu
  • Sirup za preliv:
  • 200 gr šećera  
  • 4 dl vode  
  • 1 limun  
  • kesica vanil šećera
Priprema:

Umuti jaja sa šećerom, dodaj ulje, pecivo i kiselo mleko.

Sitno iseckajte orahe, dodajte suvo grožđe i cimet.

Na podmazan pleh stavite dve kore (svaku poprskajte sa malo ulja), premažite filom, poređajte višnje i pospite gore pripremljenu mešavinu. Tako nastavite dok ne potrošite sve kore.

Složenu baklavu isecite na rombove, premažite ostatkom fila i pecite oko 40 min. na 200 stepeni (odnosno dok ne porumeni.

Skuvajte sirup oko 20 minuta i njime prelijte prohlađenu baklavu.

izvor: www.coolinarika.com

Labels: Kolači 0 comments
0 Responses

« Newer Post Older Post »
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Popularni postovi

  • Radina torta
  • Džem od višanja i malina
  • Akvarijum torta
  • Džem od aronije i banana
  • Torta Ruska kapa
  • Ledene kocke
  • Crna ruža
  • Govedja salata
  • Čokoladna torta bez jaja
  • Kremasti kolač od jagoda

Прикажи већу мапу

Pretraga sajta

Slana jela

  • Glavna jela (2)
  • Jela od mesa (8)
  • Pice (1)
  • Pite (6)
  • Salate (10)
  • Supe (3)
  • Čorbe (4)

Slatka jela

  • Kolači (26)
  • Torte (11)
  • Džemovi (6)
  • Sokovi (2)
  • Palačinke (1)
  • Sladoled (1)
  • Slatki Rolati (1)
  • Slatko (1)
Copyright (c) 2010 Recepti za kuvanje. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.