skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Home

Recepti za kuvanje

Recepti za kuvanje i spremanje hrane

Torta od jogurta i nektarina

8:43 PM |

Sastojci:

Tijesto:
  • 300 g Cookies keksa (američki čokoladni keks)
  • 140 g rastopljenog maslaca
  • 2 žlice likera od bresaka
 Krema:
  • 1,2 kg nektarina
  • 400 g čvrstog jogurta (3,5 % mliječne masnoće)
  • 100 g šećera
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 9 listova želatine
  • 400 g slatkog vrhnja za šlag (Schlagsahne) bez šećera
  • 3 žlice soka od limuna 
Za ukrašavanje:
  • 80 g čokolade
  • 50 ml slatkog vrhnja za šlag
  • 1 – 2 nektarine
Priprema:

Za tijesto: Tanjur za tortu namazati hladnim maslacem i na sredinu tanjura staviti obruč kalupa od torte promjera 26 cm. Maslac rastopiti i ostaviti da se ohladi. Kekse samljeti, staviti u posudu i dobro izmiješati s maslacem i likerom od bresaka. Smjesu istresti na tanjur i oprezno žlicom  raspodijeliti unutar obruča kalupa te izravnati tako da bi se dobio „biskvit“. Staviti u hladnjak oko ½ sata da se hladi – stegne.

Za kremu:

600 g nektarina oguliti, narezati i u mikseru fino usitniti – ispirirati. 600 g nektarina (1 – 2 nektarine odvojiti za ukrašavanje) oguliti i narezati na četvrt. Listove želatine u hladnoj vodi omekšati.
Jogurt, šećer, vanilin šećer i sok od limuna dobro izmiješati. U jogurt umiješati pire od nektarina. Listove želatine dobro ocijediti i na štednjaku na srednje jakoj temperaturi, miješajući otopiti. Želatini dodati 4 žlice kreme od jogurta - nektarina i miješati sve dok se ne dobije glatka, tekuća masa. Zatim želatinu lagano lijevati u jogurt smjesu, neprestano mikserom miješajući. Slatko vrhnje za šlag mikserom čvrsto izraditi, dodati smjesi od jogurta - nektarina te metlicom za snijeg dobro izmiješati.

Biskvit izvaditi iz hladnjaka i premazati ga s malo kreme, po kremi posložiti nektarine i na nektarine staviti preostalu kremu. Tortu staviti u hladnjak preko noći da se stegne. Sutradan oprezno nožem odvojiti tortu od obruča kalupa i kalup ukloniti.

Ukrašavanje:

Čokoladu sitno narezati i zajedno s vrhnjem na laganoj vatri miješajući otopiti. Kratko ostaviti sa strane da se ohladi (ne smije se stvrdnuti). Tortu ukrasiti narezanim ploškama nektarina i preliti – išarati otopljenom čokoladom.

Savjet: Umjesto nektarina mogu se staviti breskve ili marelice.

izvor: www.ljiljananieder.com

Labels: Torte 0 comments
0 Responses

« Newer Post Older Post »
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Popularni postovi

  • Radina torta
  • Džem od višanja i malina
  • Akvarijum torta
  • Džem od aronije i banana
  • Torta Ruska kapa
  • Ledene kocke
  • Crna ruža
  • Govedja salata
  • Čokoladna torta bez jaja
  • Kremasti kolač od jagoda

Прикажи већу мапу

Pretraga sajta

Slana jela

  • Glavna jela (2)
  • Jela od mesa (8)
  • Pice (1)
  • Pite (6)
  • Salate (10)
  • Supe (3)
  • Čorbe (4)

Slatka jela

  • Kolači (26)
  • Torte (11)
  • Džemovi (6)
  • Sokovi (2)
  • Palačinke (1)
  • Sladoled (1)
  • Slatki Rolati (1)
  • Slatko (1)
Copyright (c) 2010 Recepti za kuvanje. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.