Potrebno:
- 2 osrednja korjena celera
- 100 g očišćenihoraha
- 100 g sira gongozola
- 1 kašika konjaka
- 1 kašika vinskog sirćeta
- malo maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema:
Celer oljuštiti i isjeći na sitne kocke. Orahe na trenutak spustiti u vrijuću vodui oljuštiti od tanke pokožice. Izmješati celer i orahe, poklopiti i ostaviti u hladnjaku.
Sir izgnječiti viljuškom, postepeno dodavati konjak, ulje i sirće mješati da se dobije ujednačena masa.
Začiniti solju i biberom.
Pred iznošenje na sto salatu preliti sosom, promješati i ukrasiti grančicom celera.
- 2 osrednja korjena celera
- 100 g očišćenihoraha
- 100 g sira gongozola
- 1 kašika konjaka
- 1 kašika vinskog sirćeta
- malo maslinovog ulja
- so
- biber
Priprema:
Celer oljuštiti i isjeći na sitne kocke. Orahe na trenutak spustiti u vrijuću vodui oljuštiti od tanke pokožice. Izmješati celer i orahe, poklopiti i ostaviti u hladnjaku.
Sir izgnječiti viljuškom, postepeno dodavati konjak, ulje i sirće mješati da se dobije ujednačena masa.
Začiniti solju i biberom.
Pred iznošenje na sto salatu preliti sosom, promješati i ukrasiti grančicom celera.