Potrebno:
Priprema:
Oljuštiti tikvice i isjeći na kocke,. Luk isjeckati sitno i sve zajedno staviti u posudu, pa naliti vrelom slanom vodom i kuvati desetak minuta.
Brašno popržiti na maslacu i tom zaprškom začiniti čorbu. Kuvati još 10-ak minuta. Skuvati jaje i sitno ga isjeckati.
U činiju staviti pavlaku, sjeckanu mirođiju i sitno sjeckano kuvano jaje, pa polako preliti čorbom i promješati.
- 500 g tikvica
- 1 glavica crnog luka
- 50 g margarina
- 2 kašike brašna
- 1 dl pavlake
- 1 jaje
- so i mirođija
Priprema:
Oljuštiti tikvice i isjeći na kocke,. Luk isjeckati sitno i sve zajedno staviti u posudu, pa naliti vrelom slanom vodom i kuvati desetak minuta.
Brašno popržiti na maslacu i tom zaprškom začiniti čorbu. Kuvati još 10-ak minuta. Skuvati jaje i sitno ga isjeckati.
U činiju staviti pavlaku, sjeckanu mirođiju i sitno sjeckano kuvano jaje, pa polako preliti čorbom i promješati.