Sastojci:
Tijesto:
- 750 g. posnog sira (magerquarka,quarka)
- 200 g.secera
- 2jajeta
- 2 kesicevanilin secera
- 100 ml.ulja 100 ml.mlijeka
- 2 kesice praska za pecivo
- 750 g. mekog brasna.
- 800 ml.mlijeka
- 2 kesicepudinga od vanilije
- 150 g.secera
- 720 ml. visanja (svjezih,smrznutih ili iz tegle,staklenke).
Za posipanje:
1 kasika krupnog secera(hagel).
Priprema:
1.Visnje dobro ocijedite od soka(ako su smrznute otkravite).
Puding prah razmutite u 100 ml.mlijeka sa secerom,a ostatak mlijeka 700 ml.stavite da provri,kad provri skuvajte puding dok se ne zgusne.
Ohladite.
2.U posudu za mucenje stavite redom sve sastojke postepeno,sir,jaja,secer,van.secer,ulje i mlijeko i umutite u glatku masu mikserom(sa spiralnim nastavcima).Brasno i prasak za pecivo prosejte i sipajte postepeno u masu od sira,sve umutite i zamijesite fino glatko tijesto koje se ne lijepi za ruke.
Tijesto netreba da naraste!!!
Tijesto razvijte u pravougaonik (50 x 60 cm),
uz dodatak brasna.Na koru namazite ohladjeni puding debljine oko 2 cm.
Na puding pospite svuda jednako ocijedjene visnje,i sve cvrsto zavijte na duzij strani kore.
Ostrim nozem isecite 24 snjite jednake.
Veliki pleh(od rerne)oblozite papirom i redjajte jednu do drugu rolnicu.
Kada ste sve poredjali poslite sa krupnim secerom.
Pecite Puzice u zag.rerni na 175°C 45 min.
Pecene rolnice pospite sa jos malo krupnog secera.
Posluzite tople ili hladne.
izvor: http://www.coolinarika.com