Potrebno:
Izdrobiti sir viljuškom, dodati na rezance isječeno zelje, ulupana jaja i čašu kisjele vode, pa ovom smjesom nadevati po tri kore, poprskati uljem i uvijati.
Poređati u zamašćen pleh i peći u pećnici zagrijanoj na 200° C.
Pečenu pitu poprskati vodom, pokriti krpom i nakon desetak minuta sjeći.
- 0.5 kg tankih kora za pitu
- 0.5 kg bijelog sira
- 3 jaja
- 2 veze zelja
- čaša kisjele vode
- ulje
Izdrobiti sir viljuškom, dodati na rezance isječeno zelje, ulupana jaja i čašu kisjele vode, pa ovom smjesom nadevati po tri kore, poprskati uljem i uvijati.
Poređati u zamašćen pleh i peći u pećnici zagrijanoj na 200° C.
Pečenu pitu poprskati vodom, pokriti krpom i nakon desetak minuta sjeći.