Sastojci:
Biskvit od maka:
- 100 grama maslaca ili margarina (sobne temperature)
- 120 grama šećera
- 1 vanili šećer
- prstohvat soli
- 4 žumanjka
- 150 grama maka
- 70 grama lješnjaka ili oraha
- 4 bjelanjka
- 1 žlica ulja
- 200 grama svježeg sira
- 100 grama šećera
- 1 vanili šećer
- 1/2 l vrhnja za šlag
- 1 limun šećer ili sok od 1/2 limuna
- 1 vrećica preljeva za torte
- voće po želji
Izmiksajte margarin sa šećerom, pa dodajte jedan po jedan žumanjak i polako sve ostale sastojke.
Na kraju rukom umješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu stavite u namazan i posut brašnom protvan veličine 20x30.
Pecite na 170 stupnjeva oko 20 min.
Za kremu izmiksajte šlag pa dodajte šećer, vaniliju, limun i sir.
Kremu namažite po biskvitu, pa po želji poslažite jagode, ili neko drugo voće.
Preljev napravite po uputi na vrećici pa prelijte kolač.
izvor: www.coolinarika.com