Autor: Snezana Pejicic |
- 600 g brasna
- 2,5 dl mleka
- pola kvasca
- 1 kasicica secera
- 1 kasicica soli
- 125 g margarina
- 125 g margarina
- 1 zumance
- pola kasicice soli
- 250 g sira tvrdog
- 250 g sira mekog sremskog
- 3 jaja
Sjediniti toplo mleko, kvasac i secer. Ostaviti 5 minuta da proradi. Dodati meki margarin, so i brasno pa umesiti glatko testo.
Ostaviti na toplo oko 1 sat.
Nadoslo testo premesiti i podeliti na dve jufke. Svaku istanjiti i premazati umucenim margarinom sa zumancetom i soli.
Krajeve testa zaseci od spolja ka sredini ali ne do kraja, tako da sredisnji deo ostane spojen.
Potom krajeve presaviti ka sredini jedan preko drugog dok se ne dobije gomilica.
Isto pripremiti i drugu jufku i ostaviti 15 minuta. Ispresavijeno testo istanjiti oklagijom.
Prvo testo staviti u tepsiju i premazati filom od sira i jaja.
Prekriti drugom korom, iseci na kocke, premazati sa malo ulja ili margarina i posuti susamom.
Peci na 200 stepeni dok ne porumeni.
Prijatno!
izvor: tortekolaci.com