Sastojci:
- 1 pakovanjeZamrznutog lisnatog tijesta Podravka
- 20 dag suhih smokava
- 2 kisele jabuke
- 4 dagsuhih grožđica
- 4 dagpinjola nekoliko piškota
- par žlica šećera
- naribana limunova korica
- 1 vrećicaVanilin šećera Dolcela
- cimet
- 1 jaje
- malo maraskina
Priprema:
1
Suhe smokve narežite na kockice i zajedno sa grožđicama namočite u maraskino.
2
Jabuke ogulite i grubo naribajte. Piškote zdrobite.
3
U zdjeli promiješajte smokve, jabuke, piškote, pinjole, šećer, limunovu koricu, cimet, vanilin šećer.
4
Lisnato tijesto razvucite valjkom u dvije široke trake dužine 40 i širine 20 cm. Jednu traku stavite na lim za pečenje i na nju posložite nadjev, pokrijte drugom trakom. Pritisnite rubove tijesta viljuškom da dobijete dekorativan efekat.
5
Površinu kolača zarežite na par mjesta (otprilike svakih 2 cm) i uz pomoć četke premažite cijelu štrudlu žumanjkom.
6
Štrudlu pecite u pećnici 30-35 minuta na 200°C.
izvor: www.coolinarika.com
The first casino to ever hit mobile
Gambling was 안동 출장샵 growing very quickly in the last three 안동 출장안마 decades. The industry is 대구광역 출장샵 expected to surpass any other sector by 2034. Nowadays, online 보령 출장샵 gambling is 익산 출장안마