Sastojci:
- 150 g brašna
- 100 g putera
- 3 jaja
- 50 g šećera
- prašak za pecivo
- 500 g kajsija
- 2 kesice vanilin šećera
- 1 limun
U sud za mućenje mikserom mutiti puter i šećer. Polupamo jaja i podjelimo bjelanca od žumanaca.
Žumanca i kesicu vanil šećera dodati u sud sa puterom.
U sud sa brašnom dodati prašak za pecivo, pa dodati u sud za mućenje.
Pomješati da se smjesa sjedini i presuti u nauljen kalup.
Peći 30 minuta na 200 stepeni.
Očistiti kajsije od sjemenki, staviti u šerpu na šporetu sa 150 ml vode, i vanilin šećer.
Kada šerbet uzavri, skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi.
Mikserom mutiti bjelanca. Dodati 200 g šećerai mutiti dok šećer ne rastopi.
Izvaditi tijesto ipo njemu rasporediti polovine kajsija.
Vratiti u rernu i peći na 150 stepeni.
Servirati na činiju i poprskati šećerom u prahu.