Potrebno:
- 300 gr brašna
- 20 gr kvasca za tijesto
- 2-3 kašike ulja
- so
- 2 veće zelene paptike
- 2 patlidžana
- 100 gr nasjeckanih šampinjona
- 100 gr posni sir
- paradajz
- bosiljak
- origano
- maslina
- 1 jaje
Priprema:
Od brašna, razmućenog kvasca, ulja i malo soli zamjesiti tijesto tako da se odvaja od ruke.
Istovremeno očistiti paprike i narezati ih na rezance. Patlidžane oprati i nasjeckati ih na kolutiće.
Papriku, patlidžane i šampinjone prodinstati u posudu dok ne omekša. Tijesto istresti na pobrašenu dasku i oblikovati u željeni oblik.
Površinu tijesta premazati kašičicom ulja i paradajza u kojem je dodat origano i bosiljak i polupati jaje i staviti na picu.
Zatim picu posuti izribanim sirom, staviti povrće i sve staviti u pećnicu 20- ak minuta.
Prije pečenja tijesto izbosti viljuškom.
Prije serviranja picu ukrasiti maslinama.