skip to main | skip to sidebar

Pages

  • Home

Recepti za kuvanje

Recepti za kuvanje i spremanje hrane

Šampita

5:43 PM |

Za biskvit:
  • 7 žumanjaka  
  • 100 g šećera  
  • 70 ml mlijeka 
  • 70 ml ulja  
  • 100 g Pšeničnog glatkog brašna tip 550 Podravka
  •  ½ vrećicePraška za pecivo Dolcela 
Za šaum:
  •  400-500 g šećera
  •  50 ml vode  
  •  7 bjelanjaka
Za biskvit:

Žumanjke i šećer miješajte dok se šećer ne otopi. Dodajte mlijeko, ulje i brašno pomiješano s praškom za pecivo.
Smjesu dobro izmiješajte i izlijte u namašćeni pobrašnjeni lim za pečenje (30 x 20 cm) te pecite u pećnici zagrijanoj na 200°C 10 minuta.

Šaum nanesite preko pečenog biskvita, poravnajte i vratite u pećnicu na 5 minuta (da se formira korica).
Ohladite na sobnoj temperaturi, a zatim nastavite hladiti u hladnjaku

Za šaum:

Šećer i vodu zagrijte na srednjoj temperaturi dok se šećer ne otopi i počne formirati mjehuriće.

Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg (kad okrenete posudu naopačke da šaum ne ispadne).

Polako dodavajte vrući, rastopljeni šećer uz stalno miješanje i tako nastavite još 15 minuta.

izvor: www.coolinarika.com

Labels: Kolači 0 comments
0 Responses

« Newer Post Older Post »
Subscribe to: Post Comments (Atom)

Popularni postovi

  • Radina torta
  • Džem od višanja i malina
  • Akvarijum torta
  • Džem od aronije i banana
  • Torta Ruska kapa
  • Ledene kocke
  • Crna ruža
  • Govedja salata
  • Čokoladna torta bez jaja
  • Kremasti kolač od jagoda

Прикажи већу мапу

Pretraga sajta

Slana jela

  • Glavna jela (2)
  • Jela od mesa (8)
  • Pice (1)
  • Pite (6)
  • Salate (10)
  • Supe (3)
  • Čorbe (4)

Slatka jela

  • Kolači (26)
  • Torte (11)
  • Džemovi (6)
  • Sokovi (2)
  • Palačinke (1)
  • Sladoled (1)
  • Slatki Rolati (1)
  • Slatko (1)
Copyright (c) 2010 Recepti za kuvanje. Design by Template Lite
Download Blogger Templates And Directory Submission.