Sastojci:
Tijesto:
- 3 jaja
- 15 dag šećera
- 1 vrećica bourbon vanilija šećera
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žlica kakaa
- 20 dag mljevenih lješnjaka
- 6 žlica čokoladnog mlijeka
- 2 žlice ruma
- 5 većih banana
- sok od 1 limuna
- 2 staklene kompota od višanja
- 8 dl soka od kompota
- 2 žlice šećera
- 2 vrećice vanilija pudinga
- 2 vrećice vanilija šećera
- 2 dl slatkog vrhnja
- 1 vrećica učvršćivača za šlag
Lim za pečenje (24 x 32 cm) obložiti papirom. Pećnicu zagrijati na 175°C. Jaja mikserom kremasto miješati oko 1 minute. Šećer izmiješan s vanilija šećerom postepeno dodati jajima i nastaviti miješati oko 2 minute. Prašak za pecivo izmiješati s kakaom, dodati jajima sa šećerom i mikserom na najnižoj brzini izmiješati. Na kraju dodati samljevene lješnjake i kratko metlicom za snijeg izmiješati. Tijesto staviti na lim za pečenje, izravnati i peći oko 20 minuta. Pečeni biskvit ostaviti da se u otvorenoj, ugašenoj pećnici hladi oko 15 minuta.
Čokoladno mlijeko izmiješati s rumom. Biskvit izvaditi iz pećnice i preliti preljevom. Ostaviti da se potpuno ohladi. Banane oguliti, narezati na ploške jednake veličine i preliti sa sokom od limuna. Ploške banana posložiti po hladnom biskvitu.
2 staklenke kompota od višanja istresti u cijedilo i ostaviti da se cijede. Pri tom dobiveni sok od višanja upotrijebiti za puding. Ukupna količina soka treba biti 8 dl. Ako nam malo tekućine nedostaje, dopuniti s vodom.
2 vrećice pudinga od vanilije izmiješati sa 2 žlice šećera, 2 vrećice vanilija šećerai 2 dl soka od višanja. Ostatak soka zagrijati i skuhati puding po naputku. Na kraju puding izmiješati s ocijeđenim višnjama i preliti po bananama. Kolač ostaviti preko noći u hladnjaku.
2 dl slatkog vrhnja zajedno s učvršćivačem za šlag čvrsto izmiješati. Staviti u špricu za ukrašavanje kolača i kolač obrubiti sa ružicama od šlaga a po kolaču praviti munje od šlaga.
izvor: www.ljiljananieder.com