Za osnovu:
- 1/2 l. jogurt
- 40 gr. zelatin
- malo soli
- 3 supene zlice majonez
- za nadjev
- malo sargarepe seckane ili naribane
- malo suvomesnati proizvod - najbolje pileci -naseckan
- malo kaskaval ribani ili naseckan na kockice
- malo naseckani kornison...
Nalijte zelatin sa vodom da se nabubri.
Pomesajte jogurt i zelatin -te zagrevajte na tiho stalno mesajuci dok se zelatin ne otopi. Sklonite sa ringle i izmesajte sve sto ste pripremali za nadjev, dodajte malo soli (ako stavite i sir morate biti oprezniji oko soljenja) stavite majonezu, sve dobro promesajte i stavite u modle koje ste prvo nakvasile sa vodom.Treba da se dobro ohladi kako bi se dobro zeliralo i onda okrenite i izvadite od modle. Najmanje je 4 sata, a mozete i tek sutra da to izvadite, sto znaci da kad spremate za neku slavu ili rodnjendan slobodno ga mozete pripremitei dan prije.Toliko oko ove pripreme. Jogurtino pralinice
Uzivajte u predobar rezultat, jako dekorativno
Jogurt salata.
izvor: www.coolinarika.com