Sastojci:
- 2 blokali snatog testa
- 1,5 l mleka
- 4 dr Oetker pudinga od vanile
- 2 kašike brašna
- 10 kašika šećera
- 6 jaja
- 0,5 l slatke pavlake
- 1-1,5 l jagoda
Oba blok testa razvući što tanje i ispeći. Jedno testo ispeci malo jače jer se ono ohlađeno mrvi. Drugo staviti u odgovarajuću tepsiju, bolje je ako je malo dublja.
Od belanaca napraviti šam. Pomešati 0,5 l mleka sa žumancima, pudingom i brašnom. Staviti 1 l mleka i šećer na šporet da provri a potom postepeno, neprestano mešajući dodavati puding smesu. Kad je masa skuvana i dovoljno gusta, skinuti sa šporeta i pomešati sa šamom od belanaca. Vruću masu odmah preliti preko kore. Ostaviti da se ohladi.
Jagode iseći, pošećeriti po ukusu i poređati po filu.
Umutiti slatku pavlaku i staviti je preko jagoda. Sve posuti mrvicama druge kore.
izvor: www.coolinarika.com