Potrebno:
- kalup prečnika 26cm
- 2 jajeta
- 150 g mekog masla
- 200 g šećera
- 150 g brašna
- 100 g gustina
- so
- 1/2 kašike praška za pecivo
- 2 limuna
- 100 g jogurta
- masnoća za kalup
1. Razbiti jaja i odvojiti belanca od žumanaca;maslo , šećer i žumanca umutiti;zatim izmešati zajedno brašno, gustin, prstuhvat soli i prašak za pecivo;
2.Belanca izmiksati u čvrst snijeg ; u smjesu od žumanaca najpre staviti brašno, zatim sneg i sve pažljivi sjediniti
3.Rernu ugrejati n180C;podmazati kalup;oba limuna oprati u vručoj vodi i posušiti;koru narendati,limunove prepoloviti i iscediti sok;
4.Limunovu koru i sok umešati u jogurt pa sve zajedno u testo;
5.testom napuniti pripremljen kalup i staviti ga u vruču rernu i peči oko 50min da dobije zlatnu boju;drvenim štapićem proveriti dali je kolač gotov;po želi premazati ulupanim šlagom i dodati sezonsko voće.
izvor: www.coolinarika.com