Švarcvald torta
Sastojci:
- 5 kom jaja
- 10 žlica šećera
- 10 žlica ulja
- 10 žlica mlijeka
- 8 žlica brašna
- 2 žlice kakao
- 1 kom prašak za pecivo
- 1 tegla kompota od višanja
- 1/2 ls latkog vrhnja
- malo cimet, klinčić
Biskvit:
Pjenasto izmiksati jaja sa šećerom,dodati ulje i mlijeko i još malo umutiti na najmanjoj brzini.Zatim dodati brašno i kakao te prašak za pecivo te još malo izmješati.Isresti u kalup promjera 24 cm u koji smo stavili papir za pečenje.Peći na 180°C oko pola sata. Provjeriti čačkalicom je li biskvit pečen.
Krema:
Ocjediti sok iz kompota,dobije se negdje oko 3 dl tekućine i dodati još 2 dl soka od višnje(možete kupiti mali tetrapak,onaj sa slamkom,tako ja radim).Pola odliti u šerpu u kojoj ćete kuhati kremu.dodati malo cimeta i klinčića. U drugu polovicu umješati 2,5 žlice gustina i 3 žlice šećera.Skuhati kao puding i kad je gotovo u to staviti višnje.Promješati par trenutaka i krema je gotova.
Slaganje:
Ohlađen biskvit prerezati na 3 dijela. Staviti 1. biskvit na tacnu namočiti sokom od višnje. Staviti slatko vrhnje u špricu i ucrtati dva kruga. Između toga staviti mlaku kremu. Staviti drugi biskvit(ponoviti isto). Na to staviti treći biskvit i sve premazati slatkim vrhnjem. Ukrasiti po želji.
izvor: www.coolinarika.com