- 1 l voćnog jogurta (dva različita ukusa)
- 1/2 l slatke pavlake
- 300 g voća
- 150 g plazma keksa
- 200 g šećera
- 3 želatina
- 100 g čokolade za kuvanje
- ulje
Voćni jogurt staviti u dve šerpice i zagrevati sa po 100 g šećera do ključanja. Skloniti sa vatre i staviti po 1,5 kesicu želatina, prethodno pripremljenog prema uputstvu sa kesice. Ostaviti da se prohladi.
Umutiti slatku pavlaku. Podeliti je u dve posude. Kada jogurt počne da se zgušnjava, sipati ih u posude sa slatkom pavlakom. U jednu polovinu jogurta i slatke pavlake staviti iseckano voće, prethodno isceđeno. Sve promešati. Uzeti duguljast kalup i obložiti providnom folijom.
Sipati prvo polovinu jogurta i pavlake bez voća, pa polovinu sa voćem. Sve poravnati i odozgo poredjati plazmu potopljen u mleko. Ostaviti preko noći u frižider. Sutradan prevrnuti na tacnu i skloniti foliju. Rastopiti čokoladu i ulje. Ulja dodavati toliko da čokolada može lepo da se razlije. Malo prohladiti i razliti preko kolača, pustiti da se razlije sa strane.
izvor: recepti.com